Figura tė shquara tė Qarkut tė Korēės tė dekoruara nė vitin 2001-20121.Dritero Agolli  "Nderi i Qarkut te Korces" 2001 Mjeshter i penes dhe veprimtar aktiv ne jeten politike

2.Antoni Athanas "Nderi i Qarkut te Korces" 2001 Per vlerat e larta morale dhe ngritje te personalitetit te popullit shqiptar jashte atdheut .

3.Ahmet Dulellari  "Personalitet i shquar ne fushen e Mjekesise "  2001 Kirurg i palodhur dhe kopetent ne profesionin e tij .

4.Petro Nini Luarasi "Nderi i Qarkut" 2002 Veprimtar i shquar i Rilindjes kombetare

5.Naum Veqilarxhi "Nderi i Qarkut" 2002 hartuesi i abetares te pare shqipe

6.Riza Mance "Personalitet i shquar i Qarkut " 2002 Veprimtar i shquar ne konsolidimin e shkolles te pare shqipe.

7.Kozma Basho "Personalitet i shquar i Qarkut te Korces"2002 Veprimtar i shquar ne konsolidimin e shkolles .

8.Aleko Raco "Personalitet i shquar i Qarkut te Korces " 2002 Veprimtar i shquar ne konsolidimin e shkolles

9.Ilia Tili "Personalitet i shquar i Qarkut " 2002 Veprimtar i shquar ne fushen e konsolidimit te shkolles

10.Alesander Stavre Drenova   "Nderi i Qarkut  "2002 Patriot i shquar i rilindjes , autor i himnit tone kombetar .

11.Lasgush Poradeci  "Nderi i Qarkut" 2002 Poet lirik ,dhe figure e shquar atdhetare.

12. Gavril Peppo "Personalitet i shquar i Qarkut "2002 Per ndihmese ne fushen e arsimit .

13.Pashako Selmani "Personalitet i shquar i Qarkut" 2002 Veprimtare dhe patriote ne sherbim te atdheut .

14.Kajo Babjeni  "Personalitet i shquar i Qarkut " 2002 Veprimtar i shquar i Levizjes per clirim kombetar .

15.Xhuvi Bino  "Personalitet i shquar i Qarkut " 2002 per ndihmes ne fushen e arsimit .

16.Nexhdet Mero "Personalitet i shquar i Qarkut Korce" 2003 Per aftesi te shquara si mesues dhe drejtues shkolle.

17. Andrea Marjani  "Personalitet i shquar i Qarkut" 2003 Per kontribut te cmuar ne fushen e mbrojtjes te kafsheve dhe futjen e elementeve te punes kerkimore dhe shkencore ne blegtori .

18.Petraq Peppo "Qytetar nderi i Qarkut " 2003Figure e shquar e arsimit kombetar , patriot dhe historian.

19.Guri Pandeli "Personalitet i shquar i Qarkut " 2003 Per kontribut te shquar ne hedhjen e themeleve te moderne te punes te Universitet.

20.Qani Isuf Collaku "Personalitet i shquar i Qarkut" 2003 Per kontributin e tij si mesues antikonformist.

21.Myftiu Qazim Halit Muci "Qytetar Nderi  " 2003 Per kultivimin e tolerances  dhe mirekuptimit fetar .

22.Imzot Johan Pelushi  "Qytetar Nderi  " 2003 Per kultivimin e tolerances  dhe mirekuptimit fetar .

23.Baba Mondi (Etmond Brahimaj ) "Qytetar Nderi  " 2003 Per kultivimin e tolerances  dhe mirekuptimit fetar.

24. At Dhimiter Kokoneshi  "Qytetar Nderi"2003 Per kontributin e tij ne rritjen e autoqefalise te kishes shqiptare.

25.Myftar Grabocka "Qytetar Nderi" Drejtues i organeve te pushtetit ,diplomat i shquar ne sherbim te atdheut.

26.Ahmet Hoxhallari "Qytetar Nderi"2004 Mjek i talentuar ne nderhyrjet kirurgjikale.

27. Ali Kondi "Personalitet i shquar i Qarkut " 2004 Per kontribut te cmuar ne fushen e folklorit .

28.Violeta Manushi "Qytetare nderi " 2004 Per kontribut te shquar ne fushen e teatrit dhe kinematografise .

29.Pavllo Sholla "Personalitet i shquar i qarkut " 2004    Per kontribut te shquar ne fushen e kultures, autor i shume veprave perla te muzikes popullore .

30.Steroi Spasse "Nderi i Qarkut"2004 Personalitet ne fushen e letrave , autor i disa veprave ku eshte pasqyruar shpirti i tij realist dhe atdhetar .

31. Ethem Nure "Personalitet i shquar i Qarkut Korce " 2004 Perle e muzikes popullore krijues me shpirt te madh artisti .

32.Petrit Dume "Qytetar Nderi" 2004 Per kontribut te shquar  ne Luften nacianal Clirimtare .

33.Josif Pashko ""Qytetar Nderi" 2004 Per kontribut te shquar ne Luften Antifashiste Nacional Clirimtare

34.Zija Kambo "Qytetar Nderi" 2004 Per kontribut te shquar  ne Luften Antifashiste Nacional Clirimtare

35.Nexhip Vincani "Qytetar Nderi" 2004 Per kontribut te shquar ne Luften Antifashiste Nacional Clirimtare

36.Teki Kolaneci "Qytetar Nderi" 2004 Per kontribut te shquar ne Luften Antifashiste Nacional Clirimtare

37.Misto Treska "Qytetar Nderi" 2004 Per kontribut te shquar ne Luften Antifashiste Nacional Clirimtare dhe ne fushen e diplomacise .

38.Zyko Kalivaci .Josif Pashko ""Qytetar Nderi" 2004 Per kontribut te shquar  ne Luften Antifashiste Nacional Clirimtare

39.Kleopatra Maliqi "Qytetar Nderi" 2004 Perkontribut te shquar ne Luften Antifashiste Nacional Clirimtare

40.Ziqiri Mero "Qytetar Nderi" 2005 Per kontribut te shquar ne Luften Antifashiste Nacional Clirimtare .

41.Jorgji Jaicari "Personalitet i shquar i Qarkut "  2005 Per kontributin e tij te cmuar ne fushen e mjekesise .

42.Haki Mborja "Qytetar Nderi" 2005 Patriot i shquar dhe mjek duararte qe gjithe veprimtarine e tij e vuri ne funksion te vendit te vet .

43.Pavlina Evro " Nderi i Qarkut " 2006  Mjeshtre e merituar e Sportit  qe ngriti lart emrin e shqiperise ne atletiken shqiptare .

44.Bylyre Jashar  "Personalitet i shquar i Qarkut " 2006 Mbartese dhe interpretuese e shkelqyer e kenges dhe valles popullore burimore polifonike te treves te Jugut.

45. Selajdin Mborja "Nderi i Qarkut" 2006 Pioner i kirurgjise shqiptare qe gjithe jeten e vuri ne sherbim te jetes te njerezve .

46. Ferdinand Qirici "Nderi i Qarkut" 2007 Mjeshter i merituar i Sportit qe ngriti lart emrin e shqiperise ne fushen e basketbollit shqiptar .

47.Petro Ilia Terpini "Nderi i Qarkut" 2008 Atdhetar i shquar i cili ju beri jehone ideve perparimtare demokratike te kohes .

48.Teodor Laco "Nderi i Qarkut Korce " 2008 Figure e shquar e artit dhe letersise , vizionar i kultures kmbetare dhe me gjere .
49.Stefan Naumov " Nderi i Qarkut Korce" 2009 49 Llazi Serbo "Nderi i Qarkut Korce " 2010 Aktor i permasave te medha qe gjithe jeten e tij e vuri ne sherbim te skenes dhe ekranit

50. Mihallaq Andrea "Personalitet i shquar i Qarkut "2010 Artist i permasave te medha i cili edhe pse regjimi komunist e persekutoi ai u be simbol i luftes per
mbijetese
51. Stefan Naumov " Nderi i Qarkut Korēe" Mbeshtetes dhe kontribues ne zhvillimin e mekanizmave qeverisese ne shtetin shqiptar. 51. Thimi Marko " Nderi i Qarkut Korce " 2011Patriot i  shquar i levizjes per clirim kombetar

52 . Klinika Mery Potter "Nderi i Qarkut" 2011 Per kontribut te cmuar ne komunitet duke ju ofruar sherbime shendetesore me nje standart te larte te
etikes dhe profesionalizmit

Punoi R.Pellumbi